torsdag 31 mars 2011

Nu är våren här och då ska fönstren tvättas

Nytvättade fönster! Resultatet blev strålande, när man tittar ut känns det som om man varit till optikern och fått ny styrka på linserna, så rena är de!

tisdag 22 mars 2011

Bilderna


Så här fint blev det när Julia tog bilder av oss. Jag på bilden högst upp och vackra Sandra här ovanför.

söndag 20 mars 2011

Svinanlängorna




Väldans bra film. Svårt att hålla sig från att gråta hejdlöst. Se den!

torsdag 17 mars 2011

Julia!

Vi har äran att få ha fina Julia på besök, imorgon ska hon nämligen fotografera mig och Sandra till sitt portfolie. Det blir bra. Ta en titt på hennes vackra bilder!

tisdag 15 mars 2011

När våren kommer tänker jag cykla till dig

När snön och isen smälter tänker jag göra i ordning min cykel. Den har nu stått i källaren under hela vintern med två sorgsna däck och en hängande kedja. Brukar vanligtvis cykla hela året runt, men nu har det inte blivit så p.g.a min cykels tillstånd. I smyg drömmer jag om en ny, fin cykel, som de här t.ex.:

måndag 14 mars 2011

Om att sy

 

Vad fint det vore om man skulle vara bra på att sy. Har ägnat min kväll åt att sy om en klänning, men efter många försök får jag nog överlämna den till någon som kan!

söndag 13 mars 2011

Papper, papper, papper!


Med anknytning till mitt föregående inlägg så gjorde vår klass en lampinstallation av papper till Logomo. Det var strax innan julen som vi hade en pappersworkshop under ledning av Sung Jong An från Fachhochschule Hannover. Lampan kommer att finnas i Logomo under hela kulturhuvudstadsåret, men dessvärre hänger den i VIP-utrymmet, så vanliga besökare har inte möjlighet att se den.
 
Gjorde under workshopsveckan också en egen installation, en pappersmobil. Roligt var det!

lördag 12 mars 2011

LOGOMO

Besökte LOGOMO idag tillsammans med mamma, syster och bror. Logomo fungerar som kulturcentrum under kulturhuvudstadsåret, lokalen är ett gammalt lokstall som man renoverat. Fint är att man sparat betonggolven och tågskenorna. Tyvärr hann vi inte gå på alla utställningar, det får bli en annan gång. Kafét föll mig i smaken, designklassiker i ny tappning. Bra Åbo!


LOGOMO

fredag 11 mars 2011

Böcker!

Var alldeles nyss till posten och hämtade ett bokpaket från Adlibris. Dessa böcker kommer jag att ägna min helg åt, Prins Charles Känsla av Liv Strömqvist och Everything is illuminated av Jonathan Safran Foer.


Fick jag bestämma hur himmelriket såg ut, skulle det se ut så här:

källan okänd

Karl Lagerfeld

Linjer

Linjer har fått bli de senaste veckornas tema och inspiration. Resultatet blir konkret senare i vår, en liten produktfamilj kommer det att bli. Om två veckor börjar framställningen av produkterna, spännande! Här följer en del produkter som låtit mig inspireras.

hayman flying
hayman wall
jielde
visp
string

torsdag 10 mars 2011

Kanske

Kanske för att jag snart fyller 20 och känner mig gammal. Kanske för att jag studerar design och ständigt söker nya idéer. Kanske för att jag flyttade bort för ett halvt år sedan och känner mig ensam nu som då.
Kanske, kanske, kanske.
Kanske därför jag börjar blogga nu.

trove